Notícies

Altres notícies

Dissabte, 6 de d’agost de 2016

MAPA "PAISATGES DE L'OLI A LES GARRIGUES ALTES"

Sis municipis de les Garrigues Altes s’uneixen per oferir rutes turístiques

Editen amb Editorial Piolet un mapa i guia, que compta amb 24 rutes i 400 quilòmetres

La presentació es realitzarà aquest dissabte, 6 d'agost, al municipi garriguenc dels Torms

Sis pobles de les Garrigues Altes - Bellaguarda, Bovera, la Granadella, el Soleràs, els Torms i Juncosa- han unit els seus esforços per oferir un conjunt de rutes turístiques.

En col·laboració amb l'Editorial Piolet han editat un mapa i una guia informativa amb el nom de "Paisatges de l'Oli a les Garrigues Altes". El mapa està editat a escala 1:20.000 i conté informació de 24 rutes que es poden realitzar pels sis municipis a peu, en bicicleta o en Burricleta. La guia conté informació tan turística com cultural dels llocs més singulars dels sis municipis. 

La presentació oficial del mapa i guia es realitzarà aquest dissabte, 6 d'agost, a les 20h. al municipi garriguenc dels Torms, a la Sala del Casal, i comptarà Josep Mª Rué, en representació de l'Editorial Piolet, amb Àlex Broch, escriptor resident a Bellaguarda, i amb Martí Boada, geògraf i ambientòleg.

Les 24 rutes, que representen 400 km, transcorren en un territori modulat amb l'esforç dels avantpassats i ens ofereixen el seu patrimoni: cabanes, masos, fonts, conreus agrícoles, espones-marges, arquitectura de la pedra seca, cisternes i aljubs per recollir i gestionar eficientment l'aigua en una zona de baixa pluviometria.

A peu o en bicicleta, les rutes transcorren, per camins envoltats de camps d'oliveres que a la tardor i entrat l'hivern donaran el seu fruit en forma d'oli, d'aquí el nom d'aquesta iniciativa, que dóna a conèixer un territori desconnectat de les rutes excursionistes tradicionals, capaç de sorprendre'ns amb la seva oferta natural i cultural. Tot plegat, una invitació a descobrir paisatges singulars, de vegades durs, on la vida transcorre seguint el ritme de les estacions.

Comparteix

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin