Entitats

RSS

Jornades sobre el Patrimoni de la Memòria Històrica

Recull, recuperació i recerca a les Garrigues i al Pla d'Urgell.

Des del tombant de segle XXI, la recuperació de la memòria històrica ha estat un dels objectius promoguts per diferents entitats i institucions. Aquests projectes, s'han centrat en la recuperació de vivències per diferents persones durant els períodes de la Segona República, la Guerra Civil i el Franquisme.

Paral·lelament, s'ha treballat també en la recuperació d'espais de memòria, sobretot en els escenaris del que foren algunes de les batalles de la Guerra Civil, però també en llocs de morts violentes (cementiris, fosses, etc.), relacionats amb la repressió, passos cap a l'exili o rutes dels maquis. Tot plegat ha significat la recuperació d'una memòria esborrada o revisada pels vencedors de la Guerra Civil i que havia quedat relegada als cercles universitaris o familiars, però amb poca projecció pública. Aquests projectes li han donat una altra dimensió a uns fets històrics que han determinat la nostra història recent.

Aquest és el punt de partida de les jornades que plantegen celebrar conjuntament el Centre d'Estudis de les Garrigues i el Centre de Recerca del Pla d'Urgell Mascançà.


Quant? Dissabte 4 de febrer a partir de les 16:00.
On? Centre cívic. Carrer Sunyer. La Granadella
Més informació: 973 142 658 (Centre d'Estudis de les Garrigues) ce.es.garrigues@hotmail.com

 

Comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *